;
;
;
;
;
;
;

Nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes.

Kluspunt van WilgaerdenLeekerweideGroep (WLGroep). Een aantal jaren geleden klein begonnen en inmiddels een begrip binnen onze organisatie. Binnen dit succesvolle project bieden we zo’n 100 cliënten – ouderen en mensen met een verstandelijke beperking - een zinvolle daginvulling. Denk aan het inpakken van snoep en zeep, kaarten maken, verpakkingen bestickeren, meehelpen bij de milieustraat van WLGroep of het schilderen van een wandje. In hun eigen tempo en in een veilige omgeving, zowel binnen onze eigen organisatie als voor externe bedrijven.

 

Bij WLGroep zetten we onze cliënten in hun kracht en kijken we naar wat ze wél kunnen. Bij ons kun je zijn wie je bent.

 

 

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Binnen WilgaerdenLeekerweideGroep (WLGroep) start binnenkort een project dat mensen met een arbeidsbeperking begeleidt naar beschut werk. Aanleiding hiervoor is dat medewerkers van het Kluspunt en jobcoaches van IetsAnders – een van de labels van WLGroep – merkten dat steeds meer cliënten van zinvolle daginvulling toe zijn aan een stap naar een beschutte werkplek bij een reguliere werkgever. Om de komende twee jaar een doorstroomtraject naar deze werkplekken te kunnen ontwikkelen, is bij Instituut Gak ruim 100.000 euro subsidie aangevraagd én gekregen. Hiermee kunnen zeker 10 deelnemers begeleid worden.

 

 

 

 

 

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

We vertellen je graag over onze zorg en ondersteuning. Maar ook over hoe leuk het is bij ons te werken of het zorgvak te leren. Maar beter nog dan vertellen: KOM HET ERVAREN!

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Annette Fijn van Draat en Renata Fideli zijn door de Raad van Toezicht van WLGroep benoemd tot de nieuwe Raad van Bestuur. Zij treden respectievelijk per 1 juni en 1 juli 2022 aan. Ze volgen daarbij John Kauffeld op, die interim de WLGroep met Peter Hoppener heeft bestuurd.

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

De samenwerking tussen WerkSaam Westfriesland en WilgaerdenLeekerweideGroep (WLGroep) werpt zijn vruchten af. In het onlangs ondertekende convenant 2022 – 2023 is vastgesteld hoe wij komende jaren verder samenwerken ten behoeve van de mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in de regio Westfriesland.

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Vanuit het label Iets Anders is het besluit genomen om te stoppen met Atelier De Cirkel.
In februari 2020 zijn we van start gegaan met het Atelier. En ondanks al onze mooie plannen en inzet lukt het onvoldoende om het Atelier tot ontwikkeling te brengen.

Aan ons enthousiasme en onze werklust ligt het niet, maar Atelier de Cirkel komt gewoon niet goed uit de verf. En in deze vorm, met onvoldoende animo, kunnen we niet verder gaan. We vinden het meer dan jammer, maar op 22 februari as. is de laatste dag dat wij als Atelier De Cirkel open zijn voor onze deelnemers.
De deelnemers zijn persoonlijk op de hoogte gebracht.

Graag willen we iedereen bedanken die het Atelier een warm hart toedraagt.

 

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder
Iedereen moet kunnen genieten van de kwaliteit die het leven hen biedt. Of je nu een oudere bent met een hulpvraag of iemand met een verstandelijke of lichamelijke beperking, iedereen moet het beste uit het leven kunnen halen. Dat is de gewoonste zaak van de wereld. 
WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Vandaag ondertekenden Iris van Bennekom en Paul Zegveld, bestuurders van WilgaerdenLeekerweideGroep op digitale wijze de samenwerkingsovereenkomst met vertegenwoordigers van Nedap, Peter van Soolingen, commercieel directeur Nedap en Jan-Willem Mooij van Nedap.

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

We leven nu met z’n allen in een bijzondere tijd. De Corona-crisis heeft gevolgen voor iedereen. Het kan leiden tot stress, zorgen en spanning. Ondertussen gaat de behoefte aan zorg of hulp gewoon door, of wordt zelfs groter. Heb jij of een gezinslid op dit moment hulp of ondersteuning nodig, maar weet je niet hoe je dit aan moet pakken? Of maak je je zorgen om je ouder wordende vader of moeder?

Denk dan aan de onafhankelijk cliëntondersteuner. Deze ondersteuner kan je gratis van informatie en advies voorzien of kortdurend ondersteunen op het gebied van zorg en welzijn.

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Doe jij ook mee om onze locaties te versieren met jouw hart voor de zorg?

(N.a.v. de oproep "Mijn hart voor de zorg" waarin de verenigingen van artsen, verloskundigen, tandartsen en fysiotherapeuten gezamenlijk Nederlanders oproepen om een wit shirt met een hart achter de ramen te hangen)

VrijwilligersNH
Lees verder

Privacy is een recht. Toch weten maar weinig mensen hoe het precies zit met privacy. Om die reden is de Dag van de Privacy in het leven geroepen. Om mensen bewust te maken van dit recht en bewust te maken wat privacy precies inhoudt.

 

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Op 4 november 2019 zullen vijf studenten starten met de SoTOPleiding, een laagdrempelige opleiding voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Bij de SoTOPleiding kunnen studenten het diploma Woonhulp behalen. Ook kunnen de studenten een certificaat halen voor Schoolondersteuner Junior.

BuroFlo
Lees verder

Gemeente Hoorn wil graag in gesprek met Jonge Mantelzorgers, om hun behoefte op te halen en om ze te waarderen door hun stem te horen.

BuroFlo
Lees verder

BuroFlo ontwikkelt samen met IetsAnders Opmeer een Innovatieproject voor jongeren met afstand tot de arbeidsmarkt, Samen Ontwikkelen Tot Omgekeerde Participatie!

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Het kan je niet ontgaan zijn: vanaf 25 mei 2018 gaat de nieuwe privacywet gelden, de AVG. Hier lees je wat dit voor jou betekent.

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder
1 2