;
;
;
;
;
;
;

WLGroep begeleidt mensen met arbeidsbeperking naar beschut werk

Binnen WilgaerdenLeekerweideGroep (WLGroep) start binnenkort een project dat mensen met een arbeidsbeperking begeleidt naar beschut werk. Aanleiding hiervoor is dat medewerkers van het Kluspunt en jobcoaches van IetsAnders – een van de labels van WLGroep – merkten dat steeds meer cliënten van zinvolle daginvulling toe zijn aan een stap naar een beschutte werkplek bij een reguliere werkgever. Om de komende twee jaar een doorstroomtraject naar deze werkplekken te kunnen ontwikkelen, is bij Instituut Gak ruim 100.000 euro subsidie aangevraagd én gekregen. Hiermee kunnen zeker 10 deelnemers begeleid worden.

 

 

 

 

 

Inclusieve arbeidsmarkt

Als samenleving streven we naar een inclusieve arbeidsmarkt waarin mensen met een arbeidsbeperking meer kansen krijgen op een baan bij een reguliere werkgever. Helemaal in deze tijd van grote personeelstekorten zijn alle beschikbare handjes welkom. Jobcoaches van IetsAnders zijn steeds op zoek naar nieuwe initiatieven en mogelijkheden om de duurzame inzetbaarheid en arbeidsparticipatie van mensen te vergroten. Het project Kluspunt biedt cliënten nu al succesvol zinvolle daginvulling door middel van het verrichten van werkzaamheden voor interne en externe bedrijven. Dit gebeurt in een veilige omgeving die hen in hun kracht zet en waarin ze kunnen zijn wie ze zijn. Door de samenwerking van de jobcoaches en het Kluspunt in dit nieuwe project worden talenten nog verder tot bloei gebracht en helpen we deze een stapje verder op de participatieladder.

 

Beschut werk

Beschut werk is voor mensen die alleen in een ‘beschutte’ omgeving onder aangepaste omstandigheden kunnen werken. Bijvoorbeeld met extra begeleiding of een aanpassing van de werkplek. Een beschutte werkplek is een baan in dienstverband met salaris.

Kennis maken met het werk en de medewerkers van Kluspunt en de jobcoaches van IetsAnders?

Ontmoet hen op onze locatie in Wognum tijdens onze Open Dag!

 

Open Dag: zaterdag 18 maart 2023

Op zaterdag 18 maart van 13.00-16.30 uur staan op diverse locaties van WLGroep in Wognum, Hoorn, Obdam en Hoogkarspel de deuren wijd open voor een warm welkom. We bieden die middag een kijkje achter de schermen en laten zien wat onze organisatie allemaal in huis heeft qua zorg en ondersteuning van ouderen en mensen met een beperking. De Open Dag is bedoeld voor geïnteresseerden, cliënten en hun naasten, omwonenden én hopelijk ook veel aanstaande collega’s.

 

Informatie over de Open Dag: https://www.wlgroep.nl/actueel/nieuws/18-maart-open-dag-van-1300-1630-uur