Start en aanmelden nieuwe groep voor de Opleiding Woonhulp

Aan de slag in de gehandicaptenzorg of de ouderenzorg met het branchediploma Woonhulp!

Voor de Opleiding Woonhulp heb je geen vooropleiding nodig. De opleiding is bestemd voor leerlingen uit het Praktijkonderwijs en leerlingen uit het Voortgezet Speciaal Onderwijs. Ook is de opleiding geschikt voor mensen met een beperking uit de Participatiewet of cliënten uit de gehandicaptenzorg.

Van een woonhulp wordt verwacht dat je elke huishoudelijke klus binnen je takenpakket goed en verantwoordelijk kunt uitvoeren. Je ondersteunt bij de  taken op een afdeling binnen de ouderen of gehandicapten zorg. Een woonhulp kan zelfstandig de taken uitvoeren. Ook kan je de cliënten op de afdeling extra aandacht geven door bijvoorbeeld een spelletje met ze te doen, een wandeling te maken of gezellig samen een kopje koffie te drinken.

Kortom: je zorgt er voor dat de leefomgeving van de doelgroepen goed en hygienisch wordt schoongehouden en je levert een positieve bijdrage aan de sociale contacten van de doelgroepen.

Tijdens de opleiding Woonhulp leer je hoe je deze taken moet uitvoeren en waarom het zo belangrijk is. Ook leer je hoe je moet omgaan met de doelgroep voor wie je werkt en met wie je werkt.

De opleiding duurt ongeveer 18 maanden, dit is inclusief stage. Dit tempo kan per student verschillen, je kan er ook langer over doen als blijkt dat je sommige onderdelen lastig vindt. Tijdens de opleiding volg je 1 dag in de week, 4 uur theorielessen. Tijdens je stage ga je leren hoe je de kennis die je in de theorielessen hebt geleerd, in de praktijk kan uitvoeren.

Om de Opleiding Woonhulp te kunnen volgen moet je in het bezit zijn van een schoonmaakcertificaat of je moet bereid zijn deze te halen. Je moet de Nederlandse taal in woord en geschrift kunnen beheersen. Bij inschrijving moet je een Verklaring omtrent gedrag kunnen overleggen. Als je minderjarig bent heb je toestemming nodig van je ouders of een wettelijk vertegenwoordiger.

De kosten van de opleiding zijn afhankelijk van de wijze van instroom.

Wil jij je graag opgeven voor deze opleiding? Of heb je een cliënt/kind die zich wel zou willen laten inschrijven? Of heb je nog vragen over deze opleiding? Neem dan contact op met BuroFlo 0229 - 576357 of mail naar info@buroflo.nl